Puhatáblás könyvek nyomdai gyártás-előkészítése

A nyomdai gyártás-előkészítés nem ördöngősség, csupán egymásra épített folyamatok összessége, mellyel a nyomdai gyártás-előkészítő összehangolja az ügyfél igényeit a minőségi kigyártás technológiai lehetőségeivel.

Puhatáblás könyvek nyomdai gyártás-előkészítése során felmerülő kérdések:

  • milyen méretet, mennyi példányszámot szeretne az ügyfél
  • milyen a rendelkezésre álló állomány, hány oldalas az anyag, vannak-e benne színes oldalak
  • melyik technológiával lehet a legjobb áron kigyártani a kért paramétereket
  • milyen alapanyagra érdemes gyártani

Milyen szempontok alapján ellenőrzi egy nyomdai gyártás-előkészítő a gyártásra leadott állományt?

  • egyezik-e a méret, szín és a terjedelem az árajánlatban megadottal
  • van-e elegendő margó, kifutó az állományon a gyártáshoz
  • milyen minőségűek a képek
  • megfelelő-e a gerincméret és a borító szerkesztés a kigyárthatósághoz

Ha az alap ellenőrzés során az állomány gyártásra adható, akkor kerül tovább a gyártó kollegák felé az anyag, akik további ellenőrzéseket végeznek rajta. Sok esetben itt derülnek ki font hibák, vektorizálási gondok, felbontás hibák, pdf mentési hibák… stb. Az ő visszajelzésük után szükséges módosítani vagy lehet gyártani a rendelt terméket.

A nyomdai gyártás-előkészítő sok esetben már az alapellenőrzés során jelzi, hogy gyártás során milyen minőségi problémák lehetnek. A megrendelő eldöntheti, hogy módosít az anyagon vagy így elfogadja.

Ahány nyomda, annyi szokás, annyiféle feladatköre van a nyomdai gyártás-előkészítőnek. Van, ahol kizárólag árajánlatokat ad ki, van ahol a teljes gyártási folyamatot is végigkíséri.

A hozzám forduló ügyfelek számára komplett gyártás-előkészítést és gyártást is végzek.

A hozzám küldött könyv állományokat a kigyártás szempontjából is átnézem és adok tanácsokat, javaslatokat a módosításokra, mellyel mindenképpen minőségi javulás érhető el.

Fordulj hozzám bizalommal!

Árajánlatkérés/Érdeklődés

Ebben az évben már új szerkesztéseket és gyártásokat nem vállalok. Kövesd az oldalamat és figyeld a 2019. januártól induló nyomdai akcióimat! A katalógus oldalamon leadott rendelések az emailes visszaigazolásom után válnak véglegessé. Gyártáshoz állományt is csak ezután küldj. Bezárás